Anestezia inhalatorie

RMNveterinar.ro

Atentie!

Anestezicele sunt eliminate din organismul pacientului prin plamani, ficat si rinichi. Daca animalul dumneavoastra are afectiuni diagnosticate ale acestor organe sau probleme cardiace in tratament trebuie sa informati anestezistul deoarece risucrile legate de anestezie si recuperare pot fi crescute.

Programeaza un RMN

Examinarea prin rezonanta magnetica se poate realiza numai daca pacientul sta nemiscat pe toata durata investigatiei. In medicina veterinara se impune folosirea anestezicelor pentru a mentine imobilizati pacientii, procedura fiind relativ lunga ca durata (45-60 minute). In clinica noastra, anestezia se realizeaza cu ajutorul unui aparat de anestezie inhalatorie performant, destinat special animalelor de companie si a unor protocoale anestezice adaptate fiecarui pacient in parte. Pacientii sunt monitorizati atent pe toata durata investigatiei de catre medicul anestezist prin metode clinice si prin intermediul unui monitor (pulsoximetru). Acest ansamblu garanteaza cea mai sigura anestezie pentru prietenul dumneavoastra. Exista anumite etape prin care va trece fiecare pacient ce trebuie supus examinarii prin IRM:

1Cu 8-12 ore inaintea anesteziei se sisteaza hrana (nu mai primeste hrana de la ora 18, din seara premergatoare anesteziei).

2La clinica se realizeaza o evaluarea a starii de sanatate a pacientului, se consulta alte investigatii (radiografii, analize sange, electrocardiograme, etc); propietarul este informat asupra eventualelor riscuri legate de anestezia generala.

3Se pozitioneaza o linie venoasa (branula).Se realizeaza premedicatia pacientului (substante administrate prin injectie care pregatesc organismul pentru anestezie).

3Se induce anestezia, pacientul fiind intubat (se introduce un tub in trahee prin care se va administra gazul anestezic in combinatie cu oxigen pur).

3La terminarea investigatiei se opreste administrarea de gaz anestezic, se extrage tubul endotraheal si incepe faza de trezire a pacientului; recuperarea este de obicei foarte rapida:, in aproximativ 15-30 minute majoritatea pacientilor se pot ridica si pot merge; in general nu se recomanda masuri speciale dupa anestezie.

Programeaza un RMN

Lista preturi

Greutate "<"15 kg
Investigatie zona = 550lei
Anestezie inhalatorie = 200 lei
Substanta de contrast = 100 lei
850lei total
Programeaza
Greutate 15-30 kg
Investigatie zona = 550lei
Anestezie inhalatorie = 250 lei
Substanta de contrast = 150 lei
950lei total
Programeaza
Greutate ">"30 kg
Investigatie zona = 550lei
Anestezie inhalatorie = 300 lei
Substanta de contrast = 200 lei
1050lei total
Programeaza